CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, May 6, 2009

Lumrah Hidup Seorang Insan..

Kehidupan sebagai seorang pengembara atau lebih dikenali sebagai manusia a.k.a orang di atas muka bumi ini sangat mencabar.. setiap hari, pasti ada halangan atau rintangan yang kita akan hadapi sama ada dengan penuh sabar atau penuh kekecewaan..semua ini semua bergantung atas diri seseorang itu..kesan daripada itu, banyak 'nerve impulse' yang akan dihantar ke 'spinal cord' atau 'brain' kita untuk ditafsirkan sebelum 'brain' itu akan memberi isyarat supaya mengaktifkan hormon-hormon yang akan merangsang kita untuk mengeluarkan perasaan seperti gembira, sedih, kecewa, takut atau sebagainya..hahahaha..itulah permulaan post aku pada kali ini..hehe..aku akan ceritakan beberapa perasaan aku untuk hari ini..ikutilah..


a) Gembira..
Gembira?? kenapa aku gembira?? ermm.. salah satu sebabnya, aku dah balik dari asrama dah..sedangkan budak sekolah aku yang lain masih berada di sana..yelah kan, esok kan sekolah lagi..tapi aku dah balik..sebab..aku nak pergi jalan-jalan esok..hahaha.. bukan jalan sangat pown, tapi ada kerja lah katakan..haha..kononnya lah..hehe... faktor yang lain aku gembira ialah sebab team kesayangan aku, Man Utd teleh menewaskan Arsenal untuk melayakkan diri ke pusingan akhir Liga Juara-juara Eropah yang akan menentang sama ada pemenang pada separuh akhir satu lagi yang akan diadakan pada awal pagi esok, antara Barcelona dan Chelsea..ala, xkira la team mana menang, yang penting Man Utd akan menang jugak..haha..kew guane?? haha..tahniah buat Man Utd..!!


b) Takut / Berdebar-debar..
ermmm..minggu depan dah nak start exam mid year..adoi..takut ooo..yela, xprepare mane pown lagi..dalam kelas main Fifa09 sokmo..nie la kalau 'setan gemok' ada dalam kelas aku 2..hehe..susah nak kawal..ajak orang bazir masa sokmo.. teruk2.. harap2, ada la jugak orang yang perasan yer..!! hehe.. harap-harap result exam nie akan lebih baik dari TOV hari 2..amin..doa-doakan lah yer!!!


c) Kecewa dan Sedih..
korang semua kan tahu, esok kan hari khamis, tapi aku xdew kat sekolah.. aku sedih dan kecewa giler taw..yelah, mesti tertinggal kelas kan..haha..ini bukan bajet taw..nie bahagian nak koya sket jew..hehehe.. lagipown, geng-geng aku mesti rindu kat aku esok..haha.. nasib baik lah hari khamis kelas aku subjek teras semua, xdew subjek sains.. harap-harap, rakan-rakan sekelas ngan aku dapat belajar dengan biasa walaupun ketiadaan aku..huk67..!!

8 comments:

arefief007 said...

aku xperasan.. aku xperasan.. hehe

-Bambino- said...

laa..mcm r aku kbo kt mg..
lalala...

cHOda said...

klas bgtu meriah tnpamu din..

-Bambino- said...

lebong yg amat 2..
hahaha....

miss archie_unniy said...

hak3...padan mke!!!

-Bambino- said...

pnde yg pdn mke 2??
uniy2..

miss archie_unniy said...

dopp rrr...x dop org pom mghargai bino lam klas.kan dah pdan muke....

J4smin 4L z4hR4 said...

huhu..
lumrah
blog aq dah gne link len..
http://jasmialzahra.blogspot.com