CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, December 31, 2008

Kenangan 08...Impian 09.....

aloyai...tinggal berapa jam lagi untuk kita menyambut tahun 2009 lalu kita membuang tahun 2008 sebagai kenangan abadi..huk78.. 2008 banyak memberi aku kenangan-kenangan manis mahupun pahit tahap cipan..tapi xpe..semua yang berlaku ade hikmahnya..hehe.. sehubungan dengan itu, marilah kita sama-sama menghayati sinopsis tahun 2008 edisi Rahaizuddin..

pada awal tahun, aku menetap di kelas 4E1 bersama-sama puak-puak kelas tingkatan 3E1 dulu..selepas peperiksaan TOV, barulah kami berpecah-belah..tapi tak banyak mana beza nya..kemasukan makhluk Allah yang bernama Afif dan John (bukan nama sebenar) telah merubah hidupku dari seorang yang kurang cakap kepada suka sembang..huk67.. dari budak yang rajin kepada agak malas..agak je..hehe..dan banyak lagi lah..bagi aku, awal tahun saat paling sedih dan pedih..hingga sampailah satu klimak pada bulan mac, saat gembiraku mula menyinar..pada mulanya, aku tidak menyedari sinar tersebut, tapi lama-kelamaan baru aku sedar.. kenapa begitu?? xfaham ke?? memang lah, sebab aku dan orang-orang tertentu saja yang boleh faham.. muahahaha..okay, kita lupakan semua tu.. berbalik semula kepada tadi, aku hidup dengan susah payahnya menempuhi segala halangan dan rintangan di dalam alam form 4..alam ini agaklah mencabar.. aku tempuh, punyer lah tempuh, akhirnya tamat la jugak tahun aku sebagai form 4..huhu.. tahun depan, impian 2009 aku akan kejar..2009!!kau tunggu lah aku yer..!!

pada tahun 2008 juga, aku telah aktif dalam banyak acara sukan dan berjaya mendapat kejayaan juga..gambar di atas menunjukkan antara bukti kejayaan aku..hahaha dua menerusi ragbi, satu olahraga dan satu futsal..hehe dalam sukan ragbi, sekolah aku mewakili daerah Setiu telah mendapat naib johan dalam kejohanan ragbi bawah 18 peringkat negeri.. selain itu, pasukan ragbi sekolah aku juga mendapat naib johan plate (no. 6) pada terbuka Tembesu baru-baru ini..huk5.. banyak lagi kejohanan yang kami(aku) sertai tapi hadiah yang biasa sahaja (tiada dalam gambar)..hahaha.. dalam sukan olahraga pula, tahun ini tahun pertama aku menyertai.. walaupun aku masuk dengan terpaksa, yakni tidak ikhlas, aku dan rakan-rakan mampu memiliki emas dalam acara 4x100M L18 daerah Setiu..hahaha..kelakar guh wase.. aku tidak ikhlas masuk olahraga kerana aku telah dipaksa keras2-keras oleh Uncle Fazli(bukan nama sebenar)..haha aku ingat lagi ayat dye.."din, esok kalu mung dop turun (berlatih), aku taporr mg"!! haha..sebab 2 aku masuk je..huhu.. dalam acara futsal pula, aku mewakili kelas aku hanya mendapat naib johan..laporan penuh anda oleh lihat dalam post yang lepas.. haha..

dalam isu pembelajaran juga, aku juga mendapat kejayaan..tapi sikit je la..tahun 2008, aku dah naik pentas 3 kali untuk menerima hadiah wang pitis daripada pihak sekolah sempena kejayaan dalam bidang belajar..nampak macam hebat je kan, padahal, biasa je..saje buat nampak nebeng..hiperbola lah katakan..hehe.. tu semua adalah antara kenangan-kenangan aku pada tahun 2008..nak cerita semua, mampus dulu lah agaknya..hehe.. aku harap tahun 2009 lebih jauh baik dari tahun 2008..dari seme aspek taw..terutamanya dari segi belajar..hehe.. k r.. blah dulu..tata..!!

Sunday, December 28, 2008

Study Buddy Club...??

wakaka..aku pun xfaham la pesal benda pertama yang aku kene tulis adalah suke..huk67.. betol2 pelik la..huhu..tapi xpe, 2 xde kene mengena dengan korang semua.. hah..kali nie aku nak ajak korang join kelab nie..bagus nie taw..nak tahu kelab pe?? aku bagi nama 'Study Buddy Club'..hehe objektif tertubuhnya kelab nie adalah untuk saje2 sahaja..huhu mula2, aku nak cerita sikit pasal sejarah tentang kelab ini.. nama kelab ini adalah idea daripada abang kita, sobri a.k.a Tapir Mat Ge'lang..huhu pengasasnya semestinyalah aku..huk56..ahli yang pertama join kelab nie adalah cda..muahaha.. kelab nie beroperasi sepenuhnya tahun depan..kenapa?? sebabnya, tahun depan kan spm..sebab 2 r kelab ini aku tubuhkan..huk67.. kelab ini terbuka kepada semua pelajar form 5 tahun 2009 sahaja..hehe.. keutamaan diberi kepada pelajar Le'Best yer..hehe.. tujuan utama kelab ini adalah untuk menyerapkan kepada pelajar budaya 'study' sepanjang tahun..huhu..bukannya hanya pada musim peperiksaan sahaja..ini sangat penting kepada pelajar2 terutamanya kepada mereka yang akan menghadapi SPM..hehe.. antara aktiviti wajib kelab ini ialah study pada setiap malam selepas waktu prep..wajib taw..kecuali malas..haha antara syarat untuk menyertai kelab ini ialah, pelajar mestilah tergolong dari golongan yang tidak membawa nset2..hehe..nset adalah benda yang paling bahaya dalam kalangan pelajar kita.. jangan bawa benda 'haram' 2.. kepada ahli2 kelab je la..hehe antara kelebihannya pulak ialah dapat membahagikan masa kita dengan baik..kita juga akan lebih bersedia untuk menghadapi hari2 peperiksaan..kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai kelab ini bolehkan memberi nama kepada saya..huhu.. akhir kata, semua pasal kelab nie adalah rekaan semata2, tapi harap2 amalan seperti di atas dapat aku jadikan sebagai tabiat pada tahun hadapan..huhu..k r, xde pe2 ag, bla dulu..!!

Tuesday, December 23, 2008

Le'Best....Bagus Kew??

Le'Best?? menatang apa 2?? itu bukan menatang daa!! da 2?? itu nama sekolah daa!..maksud apa?? maksudnya cari sendiri daa!.. berapa banyak daa laa!! huk67..best gak main gnie..hehe.. ermm.. korang tahu x le'best 2 nape?? klu budak sekolah aku xtahu, xtahu la aku nak kabo nape..haha..Lembah Bidong Elite School Of Terengganu... 2 r le'best.. tomey x nama 2?? sape la yang bagi nama g2 ekk?? aku pown xpasti best ke x nama 2..haha..yang penting aku dah menetap kat sekolah 2 selama 4 tahun.. tahun depan final year aku kat sana..hehe..kenapa aku nak cakap pasal sekolah aku untuk post nie ekk?? aku pown xtahu..saje2 kowt..sebab aku dah xde modal nak post apa ag kat blog aku nie..hehe..
le'best nie bagus x ekk?? aku pown xtahu nak kabo gane pasal sekolah aku nie..bagus kowt..ye r, baru2 nie, aku dengar sekolah nie diumumkan sebagai JOHAN SEKOLAH TERBAIK KOKURIKULUM PERINGKAT KEBANGSAAN.. kira hebat r 2..baru 4 tahun da jadi johan..peringkat kebangsaan lagi.. aku pown join sekaki untuk berasa bangga di atas kejayaan ini..tahniah yer Le'Best..!! haha...tahun lepas, time PMR tahun aku, sekolah aku dapat no 3 dalam terengganu.. walaupun hanya no 3, tapi kiteorg patut rase berbangga sebab 2 tahun pertama sekolah nie ade calon untuk exam..huhu.. sekolah baru kan.. aku harap, result PMR tahun nie, 30 Disember nie, sekolah aku akan dapat lebih baik lagi dari tahun lepas...hehe.. sampai di sini jew la yer..!! jumpa lagi!! wakaka..!!

Friday, December 19, 2008

Kem SPM 09 Le'BEST(Siri I)

muahahahahahahahahaha...
ermmm...macam mana nak mula nie ekkk??..ala..mula je la macam mana pun..tapi macam mane?? ala, mula je..!! macam mane??!! gitu2 la!! gane??!! wei tolol!! mula je la.. huk67.. sekali lagi diriku terasa bodoh yang amat sangat..huhu.. Pada 13 hingga 18 Disember yang lalu yakni minggu lepas, sekolah aku, SMK. Lembah Bidong telah mengatur langkah yang awal bagi calon SPM dan PMR nya dengan mengadakan Kem Kecemerlangan PMR dan SPM edisi pertama iaitu edisi khas cuti..haha.. kem ini adalah ujian pemanasan badan bagi calon yang akan mengambil peperiksaan bagi tahun 2009..huhu.. walaupun kem ini kene bayar RM50, tapi aku xkisah mana sebab bukan duit aku..haha..lagipun, aku rase berbaloi jugaklah dengan kem ini..aku pun banyak jugak dapat ilmu2 baru..daripada duduk kat rumah saja..hehe.. kepada sesiapa yang tidak menghadari ke kem ini, anda sangat rugi kerana anda pun kene bayar gak nanti RM50 2..hahaha!! rugi ooo..tapi g2 r, padan muka..ermm..

ermmm..aku pun malas da nak crite panjang..kat cnie aku nk tunjuk sedikit gambar semasa kem ini dilansungkan..tapi ada la sekeping dua yang sama dengan post kat blog apish gak..dye mmg, nk tiru aku sokmo..hahaha...

nie gambar aku dan geng2 dorm aku yang lain semasa kem 2..rocek pun ada skali..dye pun join kem nie..tapi kcian.. bayaran dye RM100..hehehe..yang pegang gitar 2 orang2 yang xde bakat sebenarnya..buat2 pandai je la..yakni koya..hehe..


time nie sebenarnya majlis perasmian penutup sedang dijalankan tapi sek2 nie duk main ambik gambar..hahaha..xlame pas2 baru pergi..aku g pun xmasuk dewan, g belakang dewan je..sedar x sedar da abis..haha


haah..nie gambar paling penting..huhu..nie menunjukkan dua orang pelajar yang dipilih sebagai pelajar terbaik semasa kem..paling berdisiplin..dengan kata lain, tokoh pelajar zaman sekarang la..hahaha..

gambar nie aku xtahu nak terang macam mane..sekadar hiasan dalam blog nie kot..hehe..saje2 letak jew kot..gambar lepas nie paling mahal..hahaha


kenal x nie sape??..haha.. time kem nie, dye diberi gelaran Mat Ge'lang..nama 2 sebenarnya diambil sempena orang gler Kampung Asing, kampung john..haha..aku pown plek kenapa beliau(gambar) digelar sebagai orang gler nie..haha..tapi tengak sendiri r cara pemakaian kain pelikat oleh beliau..haha..sama2 kita fikirkan..haha.. untuk post kali nie, sebarang ketidakpuasan hati atau pe2, sila antar komen kepada aku..haha.. di sini saje untuk kali nie.. soe seme kepada sesiapa yang terlibat..huhu..semua nie hanyalah gurauan sahaja..rekaan semata-mata untuk tontonan ramai..tataaaa!!!

Monday, December 1, 2008

Hujan Lagi??Lagi Lebat??

hahahahaha...macam post2 sebelum nie, aku mulakan dengan suka..hehe..eiii..bukannya nak baca bismillah kew ape..nie suka lak..tp xpe..skali skale..haha...aku buka bicara pada kali ini dengan serangkap pantun yang aku reka sendiri..hehe..hayati dan renungilah..

Taik gajah dihiasi bijan,
Bila dihidu baunya menyampah;
Pabila si katak memanggil hujan,
Turunnya lebat membawa air bah..

hah..kali nie aku xwase nak taip mane..aku nk tunjuk sedikit gambar..gambar yang menunjukkan area kat rumah aku dinaiki air..bukan banjir taw..hehehe...






Malangnya..terdapat juga mangsa banjir..di bawah nie menunjukkan di mana mangsa tertido dalam kesejukan..kecian..huk67...sampai di sini saja untuk kali nie..daa!!


Saturday, November 29, 2008

Hujan, Ribut, Bencana?

hal67...cara ketawa yang latest..hehe..wah...hari nie 29 hari bulan november..banyak benda yang berlaku hari nie...semalam, ribut kuat ooo...nak tidow pun xsenang..dengan anginnya yang kuat..adoi..bahaya btol..kesannya, pg tadi ke bila au, pokok nangka kat blkang rumah aku tumbang..nasib baik xjatuh ke arah umah, kalau x, berlakon jadi mangsa banjir r aku..hahahaha!!mcm teruk ngat klu tumbang ke arah umah pun..haha..saje uat nebeng sket..hehe..




hari nie hujan lebat ngat..dari pagi tadi ag, smpai r ptg..xhenti2..smpai xley kluar rumah aku dibuatnya..hehe..ptg td lak ada accident kat jalan persekutuan kat depan umah aku ea..hahaha..detail gler..huk67..xtahu teruk ke x..yang pasti, libatkan 4 buah kereta..aii..byk pnde yang malang blaku pada arie nie..bkpe ea??29 november, hari nie..ingat2, mesti hari xbaik nie..hari malang kot..hahahahahaaha!!mntk2 xde org yang smbt burfday dye pada 29 november nie..hahahaha..!!!walaupun sebenarnye ada kowt..hehe..pe2 pown..sowy la klu ada org trase or pe2..harap2 xdew..hehe..2 jew untuk post kali nie..sowiii...!!

Tuesday, November 25, 2008

Masanya Dah Sampai...

arghh..aku da bosan dengan seme nie..bosan..cukup bosan..tp..bosan dengan apa nie??..plek2 sokmo..huk67..x de la..sebenarnya, aku da bosan jadi gnie..jd gnie?? jd cmne?? jd gnie r..!!..gnie 2 gane??g2 r..gane??!! haha23.. terasa diriku amat bodoh plak main camnie..huk67.. sebenarnya, jadi malas..da sampai masanya untuk aku berubah..tp....mcm mane?? 2 la masalahnya skrg...cuti ini, aku abiskan masa dengan main games sokmo..klu x Legend of Rise, main PES 09 kat PS2..sebab 2 aku rase aku kene rajinkan diri sket lps nie..aku dah cuba tp g2 r..bley buat rajin skit2 je baru..tp da bgs la 2 drpd x rajin lgsg kn.. tp...rajin ke klu setakat baca sket2 psl form 5 2..hampeh tul..mls gler aku..dua hari lps bru aku start sentuh buku..2 pown buku seteguh karang..buku g2 pown ambil masa 2 hari nk abis..haha..da mmg aku jenis mls baca novel..xmcm bdk pempuan kls aku..baca novel da ceroh..mcm org gler..haha..nsib bek la buku 2 kire best gak, klu x, arap nk abis aku baca..aku arap lps nie aku dapat bca abis kerusi ngan the pearl lak..lps 2 try uat sket2 keje cuti t'ancam yg masih di dlm kotak aku 2..cian...hehe..jgn jd mls ngat tau..nasihat aku untuk diri sendiri..hehe..da la org lain ramai yg pg tuisyen, aku gak relax jew duk umah..beku la otak aku msk skola 6t..wakaka..ermm..mls la aku cte byk2 sal kemalasan aku nie..uat malu jew..huk7..daaaa!!!

Monday, November 17, 2008

Scul BreaK + Oliday = BorinK

hampir seminggu dah cuti sekolah dah dilangsungkan.. tapi aku baru je nk meng-update blog aku nie..hehe aku pown xtaw pesal..mls kowt..hehe..agpn sibuk duk tgk prison break ekpown..best sangat2..haha..time masih sekolah hari 2 aku rase nak cuti cepat2, tp bile da cuti nie rase xbest plak..bosan tahap dewa 19..ai...rindu kat sekolah la..maybe kat cikgu2..hehe..maybe kat kawan2 n geng..hehe..maybe kat bdk2 kelas aku..hehe..tapi seme 2 maybe je..haha..exam da abis.. xtaw gane result..tp result setakat yang sekarang kire ok r tp xpuas hati lagi..add math da nek 5 mrkh dari yg dulu..bajet tinggi ag beno tp kertas 2 jwb mcm org xpernah blaja..haha...kimia pown da naik..dari D dulu sampai dpt B skg..kire ok r 2..ade r jgk peningkatan..yang len maintain jew kowt..arap2 g2 la...tahun dpn da form 5..duk kelas mane xtaw..arap xpisah ngan budak2 kelas aku..huk55.. aaaaaaaaaaa..!! best nye g lawatan arie 2..mcm2 aku belajar...da la byk g tmpt yg aku xprnh g ag..kire bez gak r..byk2 tmpt, snow world, scream park n ice skating r best sket..huk..n yang paling klakor kat ice skating r..hehe..nk cte xwase atie..haha..mcm2 cte..haha..tntg aku sndiri pown ade..time aku tgh meng-skating ice nie dgn macho, ade la sorg awek 2 pgg bahu aku..aku pown terpaku jew la..haha..senyum2 sket..haha..2 la ,xpndai skating, bwk laju, da nk jatuh, mula la pgg bahu aku..!!haha aku ingt bdk2 len xtaw, aku pown relax jew la tp g2 r..ade la sowg bdk 2, skating kejap jew..nek ats, ambk gmbr...gmbr aku ngan kene pgg 2 pown ade dye ambk..haha..aku rase ice skating 2 kene tmbh syarat r..bawah 70KG jew bley men..haha..sbbnye, apih nagn mamat men kjp jew..haha maybe faktor berat jd g2..haha soe geng, guraw jew 2..huhu.. k r, mls da nk tulis, aku akhirkn dengan gmbr aku kat genting..sejuk siuttt!!daa..!!jupe lagi kat next post!!!

Saturday, October 18, 2008

Cabaran Terakhir 08

arrrghh..esok dah 19 hari bulan.. so, otomatik r time tarikh 2 start exam akhir tahun untuk form 4.. 19/09 sampailah 06/10..lame nak mapuh exam..penin2..da la esok add math..starting pun bahaya da..hahaha..pe2 pun, aku harap aku boleh buat yang terbaik untuk kekalkan diri di kelas an-nur..doakan aku kekal di kelas 2 yer..walaupun usaha 2 kurang cket..hehe.. aku harap korang seme bley buat yg terbaik gak exam nie.. gud lux seme ekk..2 je r..mls da.. nie dew gambar yg menunjukkan aku tengah tension dan penin2 time study kat kelas aku walaupun gambar nie telah dirancang untuk diambil.. hahahaha...!!!

Thursday, October 2, 2008

Kewangan Meningkat Mendadak

huhuhuhuhuhuhuhu....

arie nie 2nd day of raye..xdop posen pown pitis raye arie nie..mntg2 aku da besar.. xde lalu.. agpown, aku xg jln raye gak.. haha.. nk bley gane..tp..tp..tp..yg aku nk kbo..ni sal marin..hahaha..mcm mimpi je taw..3 org jer org bg duit raye tp da dpt RM150..haha..bez2..thenx r pada my daddy, my sis n my bro sbb da bg RM50 kt aku.. haha.. xpsl2 = RM150.. haha.. thun2 lps, sis aku jew bese bg RM50 tp thun nie murah rezeki lak..haha..maybe sbb aku smyg raye penoh kowt thun nie..haha..sbb, thun2 sblm nie aku smyg je, ps2 trs balik ..haha.. thun nie aku dgr khutbah gak..haha.. kire rezeki extra la 2..haha..2 jew untk yg nie..mls da aku..



UCAPAN CAMAT ARIE RAYER NIE DITUJUKAN KEPADA SEMUA WARGA LE'BEST DAN SEMUA YANG MENGENALIKU.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Monday, September 29, 2008

Hari Raya Dah Berasap

muahahahaa..

arie nie da 29 hari bulan..tinggal 2 hari ag la bulan pose dan 2 hari ag la nk raye..huhu.. owh, arie nie 29 septmber kn?? arie nie jgk la burfday kuyaa..huhu..eppy burfday kuyaa..!!ermm..2 arie lg nk raye..patut la rase hangt dan berasap jew..da bley rase kehangtn 2 tau..haha..

sempena arie raye yangg ke-16 dalam idup aku nie, aku nk ucapkn selamat arie raye kepada semua yg kenal aku mahupun xkenal sekali pown..haha..klu aku ada byk uat salah kt korg, mfkn la erkk.. nk2 kt sorg 2..ampun kn aku..!! halalkn mkn minum..klu dew hutang yg xbyr 2, halalkn la..haha..senang r g2.. eh3, ank mamat roti dew hutang aku.. wei muzark, bile nk bayar r!! haha guraw je..



di sini, aku nk ucap thenxx gak r kpd sape2 yg tlah bg krts raye kt aku..nk sebut sowg2 rmai gak posen..haha.. tp soe r sbb x bls..bese r laki, mmg xlyn bnde gnie..haha..n kpd sape2 yg xbg ag 2, bley da slow2 bg 6t..haha.. guraw je.. eh2, krts aye cda xde dlm pic..soe r ye sis..haha.. ade la sbb pesal krts lu xde lam 2..huhu.. k r, lastly, eppy raye n mfkn aku deyh..
SELAMAT ARIE RAYE AIDIL FITRI DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Friday, September 19, 2008

Futsal Challenge 7's

Kira-kira sebulan lebih lepas, kami 4e1 telah menganjurkan pertandingan gaya hidup sihat iaitu Futsal Challenge 7's..pertandingan nie disertai oleh seme boys form 4 sahaje.. kami, boys 4e1, sebagai penganjur kepada sukan yang diminati ramai nie telah bersusah payah meminta izinan drpd pihak atasan utk melaksanakan pertandingan dan meminta jasa baik pengetua untuk memsposorkan hadiah untuk pertandingan ini dengan membuat kertas kerja.. tapi aku xlibat ane ngan seme nie.. yang byk nye, apish ngan john r.. smgat gler.. hehe

pertandingan futsal yang julung kali diadakan pada tahun ini disertai oleh 6 kelab yang mewakili kelas masing2.. pertndingn ini tlah mendapat smbutan yg meriah dari seme boys bkn shje form 4 malah form2 len dgn datang memberikn sokogn kpd pskn yg bertndg..



untuk meringkskn crite, pada ahd lepas, mjlis peympain hadiah pertndingn ini telah diadakn.. kami, 4e1 (Underclass Hero FC) telah menjadi naib johan.. pada game final, kami tlah DIKEJUTKAN oleh paskn Wira Muslimin FC(4e3), dimana mereka menang dgn gol nasib je..1-0 hasil jaringan pemain dari perkampungan asli kampung bukit, napi.. tmpt ke-3 kejohann tlah diisi oleh klas 4e7(Kampung Fc) dan tmpt ke-4 jatuh kepada klas gabungan antara 4e4 n 4e5 (Periuk Belanga FC)..Itu sahaja laporn dari bilik gerakn berita semasa Le'Best yang disampaikn oleh RAHAI..hahaha chow lu..

Friday, September 12, 2008

My KuteP

pada pagi yang indah ini, sblum aku smbg tido (klu tido de r bgn kul 1 kekgi..haha) ,aku nk cte kt korang seme sal kutep.. kenal dop kutep 2 nape?? xtaw kew?? 2 pown xtaw.. kutep 2 name kucing aku..huk3.. knp dye diberi name kutep?? aku pown xtaw beno nye.. maybe dye suke kutip brg2 kowt.. contohnye, arie 2 dye de wat nek katak dalam umah, jd mainan dye..haha..mcm2 ag r dye kutip.. bodoss tul nye kucing..haha..



aku ase r kn..kutep r kucing yg pertama yg direstui oleh family aku.. slame nie, nmpk kucing skit trs angkat lidi..haha..tp btol r..xtaw bkpe seme family aku suke kt kutep nie..ayah aku..kire kacip gak r ngan binatang nie..haha mak aku r kurang skit.. ermm..aku nk cte sal pmknn dye lak..kutep sering kali mengmbil mknn yg seimbg..diet yg sempurna..haha..tp kn..dye nie sgt cerewet dlm pmknn dye..haha.. dye suke memilih mknn..kucing pown pndai g2 ekk..haha.. kitorg bese bg dye ayam..aym goreng kew, msk merah ke,, pe2 je la,,ikan pown dye mkn tp ikn yg terpilih jela..ikan bese2 dye reject..nebeng guh kucing nie..haha..tp aku kbo btol je..

korg jgn terkejuzz klu aku kbo yg aku slalu slalu tido ngan kutep nie..mmg, dye tido tepi aku sokmo tiap2 malm..hehe bley la jgk wat tmn aku mlm2..haha..belai bulu dye yg lembut gler 2..beshh... ermm, byk ag aku nk cte tp aku mls la..huhu nie de sdkt pic sal kutep.. chow...

time nie kutep kecik2 ag.. bru brape bulan ekk.. da xingt..








nie pown time kecik2 dulu gak..tp time nie maju skit.. pkai rntai..haha








nie time dye ngah matukk..time nie gak dye mengalami cedera ringan..haha.. bese la kucing jantan, suke la gomo..abis luke..cian..







Kutep skg..da besar da..makin tomey..haha..tp awek dye udohh..haha..xptt2..tgk dye uat2 macho..xtgk pown kamera..mcm tuan dye je..huk3..

Friday, September 5, 2008

Setan Digantung & Di-Jail

oloh..bkpe plok setan kene gantung ngan dipenjara eyh..?? setan uat rompakn senjata kew?? setan bunuh org kew?? setan bg rasuah untk uat projek besar kew?? setan uat 2, setan uat nie kew??? base setan guh r setan eyh.. jaat nk mapuh..haha..mmg setan nie dasar setan pown..kn?? kn?? tp pe yg sbnrnye blaku kat setan??? pesal kene gntng ngan jail?? ala.. upe2nye bulan pose da muncul.. maka para setan kene la ikt n di-jail..pdn muke.. bulan mulia iaitu Ramadhan al-Mubarak da datang...

arie nie masuk arie ke-5 da bulan pose...aku arap bulan pose nie dpt aku gunekn ngan molek..bulan nie r bulan nk uat baek pown.. uat amal sket..nk arap bulan len, jgn arap.. aii..teruk2.. aku arap pown korang seme akn gune molek gak mase time bln mulia nie..uat r keje amal sket..byk pedah nye..huhu..n satu lg, pose 2 jgn try2 nk ponteng ye.. len r golongn yg spesel..haha..

oleh sebab 2, di sini aku nk ambk ksempatan pd mereka2 yg de aku uat slh..nk2 owg yg knl aku.. terutamanya dye..huhu.. byk ngat salh ngan dye sowg nie.. nk uat gane..nsb r..soe r byk eyh..arap ampun kn aku nie..nk thu sape dye?? dye 2 sape yg tgh bce nie..seme owg r.. soe r lake.. smpai cnie je kowt.. chow lu..

Wednesday, August 20, 2008

Turun & Makin Turun!!

aiiiii..
nape la mg nk jd rahaizuddin weyh...huhu (sdp gok name ayh nge mak aku v nie ekk..huk9 jgn jeles yer..) haha..nape yg makin turun 2?? mesti tertnya2 kn..mestila jwpn 2 result prekse..aiii..sedey wase...dari tov smpai r oti3..result aku mkin parah n teruk walaupown da uat keje terkutuk tyme exam..kui9 fhm2 la..tp oti 3 aku xtaw ag dpt no wape..yg pntg turun r..se ag, mane krts result aku nye??!! ilang xstaram time org bg arie 2..yg ku xdew..bgs gak..xyah tunjuk ke mak ayh aku result 2..huhuhu..aku ingt kew cda or sena yg nk kenat aku xv krts aku 2, pdhl mmg xde..mmg bgs la..huk3..yela klu cda 2, mmg gler..aku bajet ye lalu r..(aii, de sokmo nme cda, glemer g2 je..haha. tp g2 r glemer ngn gler2nye..huk4..jgn trase..)

Fizik, bio, kimia +math..aku kene blajo molek hok nie..parock aku subjek2 nie..nk2 blajo fizik, xfhm lgsg tc ajor pnde..cptr 5 bru nie, butir haram aku xfhm...mampus la mg rahaizuddin weyh.. da la time oti 3 bru nie bley wape je..49 jer..D 2.. kimia lg truk, dulu bkn men bgga ngan tggi skali, oti 3 dpt 43 je..D lagi.. +math tggi skit..50..1/2 jer.. tp bley gok r nk bgga walaupown wazen itam bley 90..haha bijok r natang 2 tobat r..owg g2 je..haha..pe2 pown aku kene trskn gok blajo wlaupown aku ase makin arie makin mls..haha.. doakn kejayaan aku ekk seme... lps nie, aku kene tknkn ag subjek2 lemah 2..bodo mcm taek tp uat2 pndai..haha.. 2 la mg rahaizuddin weyh..haha.. 2 jew arie nie..chow chin chan..haha

Monday, August 18, 2008

Story of 4 An-Nur

ermmmm..thun nie aku da msuk form 4..upper form da upenye..kejap je ase...thun nie aku kekal kt klas 1, klas an-nur..da 4 thun aku duk klas 1, form 1 sapa la skunk tp owg nye len2 r tiap2 thun..tp yg pleknye, aku xprnh pown ase bsn duk klas 1 nih..hehe.. 2008 merupakn thun yg paling mencabar dlm idup aku klu nk dibandingkn dgn thun2 sblm nie.. yela, dgn fizik,kimia,bio nye, tmbh lak aku jd ketua kls..huk5..ase klakar lak aku jd ketua..sek2 nie xreti pilih owg kew wane??!! haha yg pntg, korang seme mmg xrugi pilih aku..time nk koya r nie..haha..



4E1..aku ingt ag time pecoh klas mule2 arie 2.. time 2, john,apih, miut, miro, sena, eje, dbah,nge kema masuk klas aku..aiii..mule2 2 aku ase xsdp je ngan kdtgn diorg nie..(yg puan je la, laki ok..) yela, dtg dgn identitinya yg dikatakn membisingkn klas je..nk2 eja 2..mmg dasyat sggh pown sore dye,,haha..time 2 aku xbek ane ngat r nge sek2 2.. tp lame kelamaan, aku jd tertarik dgn kesembangn mereka yg disertakn oleh ain ngan cda.. lantas, aku pown pggl diorg nge sek sembg..haha..yela, tiap2 mase sembg..bising nk mampus plak 2..huh!! lps 2, diorg pown bg name sek2 aku sbg sek pucuk..smpai skg aku xthu nape mksd pucuk yg diorg bg 2...maybe...hehe tp xmgkn..haha.. xlame lps 2 aku kire bek gak r nge sek2 nie.. besh r jgk kwn nge sek2 nie... haha..aku ase pwn aku cam da serasi je ngn bdk klas aku leni..x r mcm dulu mksd aku thun lps2..haha..

4E1.. sebulan lps aku ase, kitorg de uat tandingn meja terGLORIOUS.. bnde nie xprnh wujud pown sblm nie kt klas2 len.. kire bgs gak r..klas pown jd nmpk ceria je..haha.. aku ngan john r kirenye setat uat pnde nie..uat kms n hias sket2.. ps2 ngnjig sket ke bdk puan.. yela, msti r bdk puan malu klu meja boy kms ag n brsh ag kn..lnts diorg uat tndg nie.. aiii...mmg dasyat r bdk klas aku nie..mmg smgt gler hias meja lps 2.. kaloh meja aku..haha.. round 1, aku dpt no 5 je..meje ku_glem johan..hehe round 2, meja aku lok juara..haha..mmg juri xslh pilih r..haha kire tndgn nie dpt mncapai tujuannye jgk r..buku pown kurang ats meje.. tgk r ketua klas dye sape.. sape ekk??? hahaha



k r, smpai cnie je la..xlarat da aku nk taip..aku ni kn, pnde gnie rajin sgt nk tulis tp klu krgn cg normi 2 sampai ceroh xciap2..haha..bwh nie dew hasil nurkilan anis, yg menunjukkn situasi dan tgkh laku sek2 4E1 dibwh kepimpinan tuttttt!!!!
sape2 yg terlibat dlm gmbr 2 jgn r trase ekk..gelor sket2 je 2..haha..chow....

Sunday, August 17, 2008

Suatu Malam di Le'Best

bnde nie blaku 2mggu lps klu xclap aku la..time 2 akuu duk sorg je kt asrama.. ntah knp aku ase plek je time 2..seram2 sejuk g2...hehhe..untk meringkskn crite nie, aku trs trg lalu la sng..kn sng..haha.. aku lalu la kt lobi kt asrama..time 2 kul wape auu..lwt da wase.. pas2 aku tgk kerusi kt lobi gerak diri.. 3,4 buah jgk r gerak diri 2.. 2 je la aku nk crite..tp bhya la jgk kn..gerak diri..klu xcaye tgkl r video yg aku rakam nie kt bwh.. tp bace doa lu sblm tgk..haha..

video

hahahaha...sbnrnye mlm 2 angin kuat je.. bkn pe pown..haha..2 la cte suatu mlm 2..bkn pe pown..saje gatal tgn nk tulis pnjg2..haha.. time 2 mcm ribut je..kuat nk mampus angin..mlm 2. klas aku hncur..abis msuk air..2la xtutup tingkap sgt..pdn muke.. mcm kolam ikan jadinye,,seme meja kene air.. haha.. punyer la byk air 2 smpai bdk klas len ngnjing nk beli ikan ag dari klas aku.. taek r sek2 2... haha.. 2je crite aku untk kali nie..bubye...

*Video ini ditaja khas oleh W810i..huk5..

WonderBoyStory Muncul

HAHAHAHA...!!!
'WONDERBOYSTORY MUNCUL'

aiii..

aku terpakse menDELETE blog aku yang lama sebab xde nape yang de dalam blog 2..kosong je... borink dan mensrabutkan mata aku je..lantas aku mengmbil langkah yang drastik dengan membuang je blog lame 2.. lalu aku membina blog aku yang baru dengan harapan blog baru ini dapat hidup aktif sepangjang hayat aku..hahaha..x la macam yg blog lame 2, xde pe pun..yg nie aku tekad untuk buat yg terbaik..hahaha.. aku rasa macam koya la plak... aku namakn blog aku nie dgn nama, "AKU, DYE, MEREKA DAN PERSEKITARAN".. xde kaitan pown nama 2 dengan hidup aku..hahaha...ermmm.. xde pe da nak tulis.. chow lu..bubye...