CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, February 23, 2010

Makin Maju..

Macam biasa, awal permulaan post aku akan mengeluh kerana dah lama tak update blog.. hampir sebulan dah tak update..xtahulaha kenapa..mungkin malas..mungkin tak ada masa.. tapi yang penting blog aku akan terus bersinar..hehe makin hari, makin ramai lepasan SPM 2009 Le'Best menceburi bidang blog nie.. gler btol..blog2 baru tumbuh bagaikan cendawan selepas hari hujan..yess! aku dapat kekalkan hasrat Cg. Normi..katanya, setiap perenggan mesti ada satu ungkapan menarik..hihi kenapa semakin ramai yang men'blog'? sebab korang semua makin maju!

Tapi aku bukan nak cerita pasal blog2 nie..tapi aku nak cerita pasal telefon bimbit atau mengikut bahasa SMS nye dikenali sebagai NSET.. maju betol perkataan2 SMS nie kan.. macam2 dah sekarang.. dengan skill pelatnya (contoh : mesej jadi meteh), skill tambah huruf 'w' kat belakangnya (contoh : tahu jadi taw)..haha macam2.. tapi aku bukan nak cerita pasal cara ber'SMS' tapi nak cerita pasal NSET.. aku cuma nak senaraikan nset2 yang telah aku guna dari mula2 aku guna sampailah sekarang..


i)Nokia 3310 (2005-2006)
Nset yang aku mula2 pakai ialah nset nokia 3310 nie.. haha aku start form 1 baru ada nset.. tu pown sebab duk asrama.. dapatlah aku nset nie.. nset nie banyak kelebihan..antaranya murah, selamat dari unsur2 lucah dan risiko untuk dicuri terhad..hihi kekurangannya terlalu banyak kerana nset nie terlalu simple..


ii) Nokia 3100 (2006-2007)
Selepas setahun memakai 3310, aku telah cuba memajukan diriku dalam bidang nset nie dengan membeli nokia 3100.. pada zaman itu, nset seperti ini dikatakan cukup canggih dan maju.. sebab nset yang dah ada kaler..hehe kelebihannya ialah dapat bermain game yang ada kaler jika nak dibandingkan main game snake 3310 tu..hehe kekurangannya ialah tiada kamera dan tidak boleh mainkan lagu berformatkanMP3..hehe

iii) SE W810i (2007-2010)
Aku masih ingat.. lepas habis je PMR aku terus menukar nset lagi..kali nie aku try yang lebih hebat, lebih canggih.. dan aku cuba brand yang lain pulak.. aku bertukar dari Nokia ke Sony Ericsson.. memang best sangat pakai SE nie.. aku try beli nset w810i..pembelianku sangat berbaloi.. dengan kameranya yang cantik.. dengan tahan lamanya.. jatuh dah beribu kali tapi masih dalam keadaan yang baik.. tapi sekarang aku dah tak pakai lagi nset nie.. walaupun masih elok, tapi aku dah xpakai sebab aku bertukar lagi..


iv) SE W508 (2010-20??)
Haa..nie lah model nset aku yang terbaru.. baru jew beli tahun nie.. sebab tukar dari w810i ialah sebab dah bosan dengan jenis yang biasa 2..maksud aku, aku nak pakai yang jenis lipat atau slide plak..hehe lagipun dah lama w810i tu bersama aku.. aku dah bosan dengannya dan dia juga mungkin dah bosan dengan aku..haha kelebihan nset w508 nie ialah hanyalah satu..iaitu bertepatan dengan kaler idaman aku..putih bercampur dengan hijau.. hihi.. i like it..lalala..walaupun function nset nie sama jew macam w810i tapi aku rase yang nie lagi bagus..haha


Kepada sesiapa yang berminat dengan w810i aku tu, bolehlah hubungi aku di talian.. harga boleh dirunding.. kualiti dijanji bereh!.. hehe sampai sini sajelah untuk post kali nie..papai!




20 comments:

mime92 said...

post kedua 2010.....
hahahaha....bgus234, ingtkan mampos trus dosss blog mg ea.... huhuhu...

-Bambino- said...

oloh..sebulan skali jew post..
mls nk update sokmo..

mime92 said...

hehehe, aku tunggu post ke-3 mg lop ekg ep??????kuang234.....
agak2, lpas result ke?????

kuniy said...

se perenggan je ade ungkapan menarik?haha...x tercapai hasrat cikgu nomi.bino2, x setia lagsung...tuko ncet sokmo.ish3

-Bambino- said...

mila..
tggu la nk tggu pown.. update ble lok xtaw r 2.. ats tuan pnyer bdn r..hehe

uniy ciput..
ermm.. kurang2 ade gak sute..hehe
ala..bkn dop setia..bsn pkai hok tule..haha

boy over dos said...

ceh...nk promote k gner?
ble leh tgk nset mu nie r?

yin yuki said...

mesej jd meteh??...hahahahahaha... hok ni klakor skali..dop pernoh ag jupe..saje nok wak skill kiut p dop kiut pon..keh3..

mime92 said...

jhat lajok 2 yin eh.....
kadang btol gop, x prnah dgar pon meteh.....hehehe.....

farieya said...

wape riboo nset or..??

-Bambino- said...

ribu? bkpe dop tny juta.. haha

Nobody said...

adala tiga inggit...btol kn????

Meet The Lynn said...

haha..sony e w180i ak molek agi ni..setie2

-Bambino- said...

180 kew 810?
haha..aku molek ag..
tp jdi mcm mp3 jew leni..wat dgr lagu jew..haha

Meet The Lynn said...

hihihi..malu ak..salohss..810..tpi hok ak nok jeng dh sket,sbb jtuh kt beribu kli dh ekpon..ckp line xclear skmo

yin yuki said...

napok mcm besor je nset baru mg owr dynn...huhu..

-Bambino- said...

810 tuh mmg thn kn..
aku wape ribu kali gok jatuh..
molek ade jew..
besor? dop r besor ane..mcm bese jew..

オテモヤン said...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

Choda said...

ske ngat kaler putih-ija..
nseb gop beg skoloh ak mu x curi..haha

Anonymous said...

Amiable dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Helmi Razali said...

smart nye henset baru ko. ada lagi ke? ke dah jual?