CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, October 2, 2009

Star Itu Bintang..Bintang Itu Aku?

Aluyai... letihnya.. hari nie, 2 Okt, masih tinggal empat puluh lebih hari lagi untuk SPM memunculkan dirinya.. hari nie jugak, aku baru jew balik dari satu kem yang dianjurkan dan dibiayai oleh Kerajaan Negeri Terengganu.. kem itu diberi nama Kem Akademi Star SPM Kumpulan 1 yang diadakan kat kampung aku, Hotel Seri Malaysia Marang..haha.. pelajar-pelajar terpilih jew terlibat dalam kem nie..aku pown pelik kenapa aku terpilih.. mungkin aku 'sek star' kowt.. tapi aku rase dop layak langsung..kenapa??.. lepas nie tahu r..sebenarnya, banyak benda yang aku rasa tekan dengan kem nie..meh kita ikuti 'benda-benda' itu..



Bergaul Dengan Pelajar Yang Agak Skema
Nama dah kem nie Star kan, mesti r pelajar hebat2 dapat (kecuali aku la..bahagian rendah diri..hehe).. pelajar cemerlang, gane ngat kan, memang agak skema r..perkataan yang lebih sesuai ialah berdisiplin tahap tinggi gila babi..haha memang, sesuai ngat..memang bagus2 lake budak2 nie..budak lelaki r..perempuan aku dop care..maklumlah..budak baik..haha korang taw dop??.. kalau slot start pukul 2 setangah, kul 2 tu, dah penuh dah.. setengah jam awal.. aku plek..len betul kalau kem kat sekolah..haha aku pown jadi r insan yang bergelar berpura2 untuk jadi bagus..pergi awal gak..haha.. satu benda ag, time kem 2, aku buat r longgar sket tie aku 2..nampak r sket baju kat dalam 2, boleh mamat yang bernama Ilyas nie bagitau aku samseng..adoi.. g2 jew padahal.. satu lagi, yang nie aku xleh ikut mane r, budak2 nie berkomunikasi menggunakan kata ganti diri saya dan awak..haha susah nak ikt..haha tapi kan, memang best giler gak r kawan ngan budak2 gnie.. semangat belajar memang tinggi gler tyme belajar bersama-sama..


Result Trial Yang Agak Gila-gila
Kalau aku duduk di sekolah aku, aku rase macam dah pandai da jew.. yela, sebab ranking xpernah dari lebih dari 20 ke atas kowt..top 20 jew padahal, da wase pandai..haha..bodoss tol..hehe.. masa buat2 kerja 2, aku ada lah dengar budak2 nie main tanya markah trial 2.. aku rase macam nak berak dengar result/markah sorang2.. adoi..tekan2.. kebanyakan markah dyeorang kepala '9' semuanya.. si budak Chukai 2, Ilyas r, Fizik n Kimia yer sembilan puluh lebih semuanya.. yang len 2 xtanya agi..nak taw dop, paper 2 fizik dye bru nie, 99..haha nak mati aku dengar.. nape au salah se 2..aku bley 61 jew wase paper 2 fizik trial bru nie.. dia memang hebat r.. aku respect gler..Kamal dari SESTER pown boleh tahan gak.. semua orang bagus2 lake r result.. si Aiman SHAMS 2 ekmek 98..ramai gak yang hebat2 ekmek.. ramai yang sembilan puluh lebih..memeng wase tekan ngat.. aku senyap jew bila sek2 nie cakap sal result..malu agaknya..haha


Kadar Kelajuan Kerja Yang Membabi Buta
Kem nie bukan kem ngajar tapi buat kerja g2 jew..kalu xfaham tanya cikgu..g2 jew.. tapi kan.. apa yang buat aku rase tekan yang amat bila aku selalu ditinggalkan semasa membuat kerja 2.. kalau aku buat no 6, sek2 nie dah nak masuk soalan 16 dah.. haha camtu r lebih kurang..memang speed yang tahap paling tinggi r..dah la kalua buat 2, betul lalu..sekali try jew..contoh ekmek r nie.. memang gler2 r.. macam semua benda ade dalam kepala dyeorang.. aku pown plek, camne lah cara dyerang blajar yer..macam semua jew hebat.. kalau satu subjek 2 xpe lah, nie gak, semua subjek terer lake..aku memang wase kecil ngat kalau belajar dan buat kerja dengan budak2 2.. otak gler2 belaka..memang hebat r.. aku rase, dyerang seme memang da kompen strek a1.. kompen gler babi r.. aku dah dapat tengak masa depan dyerang camne..kan best aku g2..2 la, sape suh malas..haha.. k r, 2 jew untuk post kali nie.. jumpa lagi yer!

9 comments:

ayinn said...

mmg hang bertuah la dpt masuk klgn org cmtu,.. bru smngt nk stdy tggi skit,.. hahaha,..
nway gudluck spm nnti yep,..
jgn jd mcm aku... ekekeke

Syarafina Sabri said...

aq fhm prsaan 2..
dlu msk kem elit tblg...
diaorg mcm hfl bku lam pale jer..
mrkh pun tggi2..
dan agk skema la..
slalu je jd org yg plg last msk dewan, sbb diaorg g stgh jam awl...

-Bambino- said...

kan da oyak..
mmg btol la 2...

Dr. Yumi said...

haha.. sb 2 ad bdk sklh kte ngs x rlgu.. nop2 tyme fzk.. haha..

Redhotspicy said...

spe la xmlu ngat nanges.mlu jek

-Bambino- said...

nanges??
bkpe plok??
time mane??
pye??

Dr. Yumi said...

haha.. mg ni g kem sje je.. kes ngs pn tataw?? the rest is history.. ktngln btl

-Bambino- said...

da xtaw sggh ekpown..
story la cket...

Dr. Yumi said...

nye thah, ye thu blake.. haha.. titte of da stry: bcoz of u, physics