CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, September 18, 2009

Trial Yang 'Indah'

Aku telah mengalami 3 jenis trial dalam hidup aku sebagai seorang pelajar.. UPSR..PMR..SPM.. daripada 3 tu, trial untuk SPM lah aku rase yang paling 'indah' dan xkan senang aku untuk lupa... mari kita kaji mengapakah persoalan tersebut boleh timbul di hati ini?? sebab apakah yang menyebabkan trial nie paling 'indah'??

1) Exam Yang Lama...
ermm..kalau nak dibandingkan dengan UPSR dan PMR, memang jauh la beza jangka masa untuk menghabiskan bilangan paper yang diambil 2.. cukup menyeksakan..3 minggu.. fuh, cukup letih juga..hehe.. dah la tahap kesusahannya jauh berbeza.. kalau dulu, time PMR, aku ingat ag, kalau belajar dalam keadaan main-main pun, gerenti berjaya lagi..tapi sekarang, pegi makan taik r..!


2) 1 Jam Tidur..Mainan Biasa..
aku masih ingat, masa PMR dulu, paling lewat aku pernah tidur sebab study, x lebih dari pukul satu aku rase.. ntah2, awal dari 2 lagi..kalau UPSR 2, jangan heran r, xpernah pun tidur lewat sebab study..benda kacang lah kata orang..haha.. tapi untuk trial SPM baru nie, aku pernah skali xtidur..aku la..orang lain mesti banyak hari da.. hehe.. xtidur sebeb esoknya 2 paper add math..ramai gak r orang xtidur.. tidur2 pun, lepas sahur..hehe.. time trial baru nie, pukul 3 lebih mainan aku untuk tidur..bangun 4 lebih untuk sahur.. satu jam lebih jew tidur..aku ingat lagi, time exam add math pagi 2, mata aku bengkak sebelah..nasib baik orang xprasan mane..kejap jew p..hehe bahaya2..


3) Kene Ulang Paper....
ye.. ade paper yang sudah siap dijawab terpaksa dibatalkan penjawaban itu.. paper bio paper 1 n paper 2.. aku nie dah la xreti mane bio..nak suruh main ulang2 plak..memang tensen tahap cipan r.. 2 la, buat ag kerja terkutuk, abis orang lain kene tanggung gak.. xpe2..semua nie mesti ada hikmahnya nie kan.. apa yang menambahkan lagi ketensenan aku nie, kesemua paper2 bio yang dijawab itu, semuanya susah lake..adoi.. memeng dop bajet A dah untuk bio kali nie..kalau dapat, itu sesuatu yang magic..hehe..


Ada banyak lagi sebab sebenarnya..malas dah nak tulis..korang boleh tambah kat ruangan komen..hehe.. oh ye, sempena bulan puasa yang hampir pergi ini, aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua... siapa-siapa yang mahukan duit raya, sila buat permohonan di ruangan komen juga..hehe

Selamat Beraya Semua..!!

7 comments:

amira illyani said...

yo dynn... know me.. salam upcoming lebaran... sabar je la dynn..
visit my blog!!!

Syarafina Sabri said...

permohonan mndptkn duit raye...
apsal bio kna repeat??

-Bambino- said...

sori..permohonan anda ditolok..
kerana sebab2 tertentu..

ada la sebab yang munasabah..
huk45...

C.H.O.D.A said...

chodabloom.blogspot...
promote2~

ganu said...

ingat aku nok ngat duit mu pek!..
tpi time desok wat maih ah..heheh..
anyway..

salam aidilfitri wat mu sefamily....
maap zahir n batin...

pasal exam tu..
wat ilex doh...bnde lpas doh hahahaha..
nyesal aku x amik p.a

-Bambino- said...

penyesalan yang paling bodoh pernah aku dgr..
haha...

camat beraya gak bro..
nak ator msg xau mg pkai no ner..
nsb r..haha...

mime92 said...

woit.... amenda p.a, p.a ni.....
sensitip tau...=)
nyway,,,, salam lebaran!!!!!